Wednesday, October 7, 2009

KUaNtAn...JeNgKa...CHiNi

PENATTTT.....Tapi BERBALOI2...
Arini penuh 1 jemuran kain....ye lah,habuan homework setelah 3 ari asyik sakan beraya....Apapun,mmg tersangat2 lah berpuas hati...N thanks so much kat my lovely husben coz sudi beraya2 sakan ngan aku thn nie.....Sakan ke...?sakan la dr thn2 sebelumnyer.....Hehehehe
Ahad-4hb oktober........Kul 9 am bertolak ke kuantan,tp singgah rayau2 kat Mesra Mall dulu,tujuan asal adalah utk bekfast,tp dah sampai situ,byk plak lah tujuannya....kekekeke...dapat gak godek en azwie belikan aku kain pasang kat Kamdar tuh...Berbaloi lah jgk kan....Bekfast kat Pizza Hut jerk,time tu kul 10.30 am....Time kat pizza tuh,En awie call Mak dia, sebab plan asalnya kami nak suprise kan Mak dia yg joint Pak Usu ke konvo anak dia d UMP,Gambang.Konon2 nak jumpa my MIL la kat sana....sekalinya kitaorg yg tersuprise bila my MIL cakap dah nak siap pun majlisnya coz si Am tu dapat sessi konvo sebelah pagi...mak aih....nasib la x janji ngan my MIL nak p kat deorg....So,bermakna,perjalanan kitaorg akn ttp dteruskan,cuma destinasinya yg akn di plan semula.....My MIL plak,lepas jerk konvo tu terus jer nak balik ke kg dah....
So,kami meneruskan perjalanan kami ke kuantan dahulu...sampai kuantan ari tu kul 12.30...bincang punya bincang ngan en awie,kami memutuskan utk membawa Adib mandi manda d Gambang water park dulu sebelum ke umah kak Norma(ama)....Perjalanan diteruskan,berenti solat zohor di masjid gambang n terus jer ke water park....Org mmg tersangat lah ramai nyer coz ari ahad kan....

Kurang lebih 3 jam kat situ...Kitaorg pun gerak plak ke destinasi seterusnya...Hehehe...X shabor time tu nak jumpa ngan kakak aku yg sorang neh....Mmg dah lama gler x jumpa since dia lahirkan anak dia yg ke 3 tu....Sampai kat umah Ama kul 6 lebih sebab sebelum tu p rayau2 cari hamper raya dulu utk dia....sebelum dtg tu x hengat....kekekeke....
Amat lah besh coz dapat sembang2 n siap makan nasi lagi kat umah dia....firstime rasa masakan Ama....besh jgk rupanya dia masak...kekekeke....Rasa cam sekejap jer...klu tidak memikrkan Ama n husben dia keje keesokkannya tuh,mmg sambung lagi borak....Husben dia pun tersangat lah baik...Hehehe...like husben...like wife la ek.....Malam tu kami bermalam di umah my SIL coz mmg dah janji nak p tido umah dia mlm tu,di Balok.

2 family.....Mudah2an keakraban ini kekal berpanjangan...Amin.

Isnin-5hb oktober....Kul 9 am jer dah bertolak balik ke Jengka .....Dah lama sesangat rasanya aku x menziarah ke kubur arwah Abah.....Kul 11 am sampai di Jengka....Terus jer ke kubur Abah dulu sebelum ke rumah....Masa kat Jengka nie sempat lah jgk beraya ke 3,4 buah umah jiran2 yg aku rapat....Ntah lah...ssh utk aku ungkapkan kat sini ttg apa yg aku rasa bila balik ke rumah, dimana, di rumah itulah aku dibesarkan....dan sekarang,segalanya tinggal kenangan setelah pemergian Abah 8 tahun yg lalu....Apapun,aku ttp sayangkan rumah tu....Sayang sangat...Terlalu byk kenangan ttg aku di situ....

Tanpa di rancang sebenarnya....Keluar jer dari felda jengka tu,kitaorg dah x tau nak kemana2...nak balik Dungun pun alang2 jer memandangkan masih ada 1 hari lagi en awie bercuti...So,kami dicide utk ke Chini plak...Kahkahkah.....Kitaorg mmg cenggini,slalu unplanning...Apa yg penting...we all hepi....
Rumah pertama kitaotg jejak adalah rumah Pn Ct...wife kepada sahabat en awie,en kadri harith...Hahaha...Kadri nie panggilan manja dia kat tempat keje adalah Kaduk...hakhakhak....nama sikit punya cantek,kaduk yg di pilihnya....Deorg baru dpt second bebi,alang2 dah sampai chini,ada baiknya kitaorg pegi menziarah...Yg kelakonya,umah deorg kat kerteh,sekalipun kitaorg x pegi lagi....sekali terjah,hambek,kg korang kitaorg sampai tau...!Ct nie org Chini 1.Dia mula kenal aku start dr aku sekolah kat SMC dulu,tp aku mmg x kenal lah dia coz aku kat SMC tu dulu sekejap sgt....Pastu bila dia dapat tahu yg aku bertunang ngan member tunang dia,itu yg buat kitaorg teramat lah friendly nyer....sampailah skang nie....hehehe....kecik jerk kan dunia nie.....

Dari umah Ct kitaorg ke rumah kawan sekelas aku plak,dia nie kawan aku masa sama2 form 6 dulu,kebetulannya skang nie dia mengajor kat SK Chini 1 & 4....sian kat dia,family jauh nun di Terengganu....Apakan daya,demi tugas dan tanggungjawab kan...!Dia dok kat quaters guru kat Chini 2 tu,so mlm tu kitaorg menginap kat bilik sewa kat area ctu lah jgk....zurina,member aku tuh yg carikan...not bad,lain kali klu kitaorg nak mai chini lagi,mmg x dok masalah lah....tempat penginapan di tanggung bereh......

Ini lah dia,cikgu zurina...hehehe

Pemandangan luar motel yg kitaorg sewa utk 1 mlm tuh...Hahaha...Amacam Mimie,ada perasan apa2 ka?....Hehehehe

Kedai siapakah ini?????Hehehe...Aku siap singgah beli air mineral tau kat kedai nie....sampai en awie pun pelik,knp la kedai nie jgk yg aku nak pegi....Hehehehe...aku PASTI...ada yg tahu knp....!

Ok lah guys....dah terlalu banyak rasanya coretan utk entry kali nie....Jumpa lagi dilain cerita k.....salam sayang buat semua....!Bye...Adios!

7 comments:

  1. uwaaaaa rindu nak balek kampongggggg!!!

    ReplyDelete
  2. Mie....Hahahaha,time akak pegi kedai Me tu,Aboh Me yg ada.kekekekeMakin besar ek kedai Me skang.Chaiyok ah!



    Anie....Ahah,kedai mimie...Heeee

    ReplyDelete
  3. ama kecik molek mcm dulu lg eh..menten gitu

    ReplyDelete
  4. kak ida,mgg depan(depavali)kak ikmal nak dtg ganu member die kawin,die nak cr tmpt nak stay,kak ida tau tak homestay atau resthouse yg die boleh kontek

    ReplyDelete
  5. Ganu kat area mana kak ikmal nak pegi tu?

    ReplyDelete
  6. ida...ama duk mana skang? ko ade number phone dia x...lama tul x jmpe dia. Mcm dl gak x berubah mainten ayu...

    ReplyDelete